Så får de ut beg-bilarna i hallen snabbare

Så får de ut beg-bilarna i hallen snabbare

Med hjälp av en QR-kod som håller reda på bland annat var varje beg-bil är så får Bilbolaget i Östersund snabbare ut sina beg-bilar i hallen.

Att snabbt få ut begagnade bilar till försäljning är A och O för en bilhandlare. På Bilbolaget Nord AB i Östersund som är återförsäljare av Volvo, Ford, Renault och Dacia har man hittat ett sätt att snabba upp denna process. Varje moment, från det att den begagnade bilen kommer in till Bilbolaget via verkstad, rekond och tillbaka till bilhallen, registreras av personalen med hjälp av en QR-kod på bilnyckeln (se bilden ovan).

– Vi kan enkelt se var bilen befinner sig i processen, i vilket skåp nyckeln finns, var bilen står, vem som använde den sist och så vidare. Vi får bättre kontroll över hela begagnat-affären, från inköp till försäljning, förklarar Sven-Erik Timmersten som är servicemarknadschef på Bilbolaget i Östersund.

Idag har Bilbolaget i Östersund som mål att det ska ta maximalt sju dagar från det att en begagnad bil kommer in till företaget till det att den är klar för försäljning.

Systemet med QR-koder utvecklas av företaget RealBridge i Östersund. Det är ett mobilbaserat verktyg som underlättar och effektiviserar dokumentation och rapportering genom scanning av QR-koder. Systemet kan användas inom en rad olika områden, från rapportering av service på kaffemaskiner till registrering av begagnade bilar.

Läs mer om RealBridges lösning för QR-kod till bilar HÄR

SKRIVEN AV
Pierre Kjellin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.