AD Butik & Bilverkstad fortsätter samarbetet med Micke Kågered Racing

AD Butik & Bilverkstad fortsätter samarbetet med Micke Kågered Racing

AD Butik & Bilverkstad fortsätter samarbetet med Micke Kågered Racing och Porsche Carrera Cup. Och i år siktar mästarteamet på en önskerepris med förartrion Lukas Sundahl, Mikael Karlsson och Albin Wärnelöv. 
– Vi har mycket att leva upp till, men självklart ska vi försöka ta alla tre titlar i år igen, säger femfaldige Porsche Carrera Cup-mästaren Lukas Sundahl. 

Micke Kågered Racing gjorde stor succé under sitt debutår i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Lukas Sundahl tog sin femte raka titel efter stor dramatik i finalen på Mantorp Park och i Porsche Approved Cup segrade Andreas ”Adde” Ahlberg. 

Tillsammans med Albin Wärnelöv såg Sundahl och Ahlberg dessutom till att teamtiteln hamnade hos Micke Kågered Racing. Som extra krydda blev Lukas Sundahl även svensk GT-mästare. Guldmedaljen kommer han att få ta emot på Bilsportgalan i Jönköping nu på lördagen.

NYGAMMAL PROFIL TILLBAKA

Linköpingsbaserade teamet siktar nu på nya framgångar. Den här gången med en tidigare bekant i laguppställningen i form av Mikael Karlsson, som körde STCC för Micke Kågered Racing 2020 men som nu är tillbaka i teamet.

– Förutom att Micke är en duktig förare är han också en god vän. Därför känns det extra roligt att han är en av oss igen, säger teamchefen Micke Kågered i ett pressmeddelande.

– Det ska bli kul att tävla för Kågered igen och att vinna Pro Am är väl ett bra mål, så vi får väl försöka satsa på det, säger Karlsson och ler.

– Vi för även dialog med Andreas ”Adde” Ahlberg och förhoppningen är att vi ska få ihop det så Adde kan köra i Porsche Sprint Challenge, säger Micke Kågered. 

FÖRNYAT SAMARBETE

Förutom en nygammal förare in i teamet och satsningen på säsongen 2023 har Micke Kågered Racing gjort klart med en fortsättning med huvudsponsorn AD Butik & Bilverkstad. Samarbetet sträcker sig över tre år.

– Vår satsning på motorsporten fortsätter och det arbete som Micke Kågered Racing lägger ned såväl på banan men också i projektet med utbildningar på skolorna är för oss otroligt värdefullt, berättar Fredrik Bjerngren, marknadschef på AD Sverige. 

Lukas Sundahl ser fram emot sin nionde säsong i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Målsättningen är självklart att vinna mästerskapet för sjätte gången i rad. Helst lite tidigare än i höstas då guldstriden avgjordes under stor dramatik i det sista heatet.

– Jag har kollat på racet flera gånger efteråt och får lika hög puls varje gång, även fast jag vet hur det kommer att gå, säger Sundahl och skrattar. 

SKRIVEN AV
Mattias Bladh