Autoexperten och KGK lanserar ny tjänst – möjligt få beställningar levererade samma dag

Autoexperten och KGK lanserar ny tjänst – möjligt få beställningar levererade samma dag

Autoexpertens rikstäckande lokala lager gör det nu möjligt för KGK-kunder att få sina beställningar levererade samma dag. Detta via nya tjänsten Samma-dag-leverans.
– Vi är glada att kunna erbjuda denna tjänst, som är ett samarbete mellan KGK och Autoexperten. Samma-dag-leverans har utvecklats och testats under lång tid och både kunder och butiker är väldigt positiva, säger Anders Nilsson, försäljningsdirektör på KGK.

Fördelarna med Samma-dag-leverans, som tjänsten kallas, är många för både kund och butik. De korta leveranstiderna gör att verkstäderna kan hålla i gång sina verksamheter och minska sina stillaståendekostnader. 

Det är heller inte nödvändigt längre att ha en egen lagerhållning av produkter som inte är standard i kundens sortiment. Lägg därtill det minskade antalet leverantörer då Samma-dag-leverans gör att allt verkstaden behöver levereras. Dessutom kan man minska antalet leverantörer eftersom Samma-dag-leverans gör det möjligt att snabbt få hem allt från en och samma leverantör. 

Ur miljösynpunkt är det också fördelaktigt då det ger mer hållbara transporter i och med de kortare leveransresorna och minskat antal leverantörer. 

– Reaktionerna från våra nya KGK-kunder har varit odelat positiv, säger Mikael Fallgren, platschef på Autoexperten i Karlstad.

OFFICIELL LANSERING PÅ AUTOMÄSSAN

Samma-dag-leverans-tjänsten har redan varit igång i stora delar av Sverige sedan våren 2021. Men nu sker den officiella lanseringen i samband med Automässan 18-21 januari. Autoexpertens butiker har fortlöpande anslutit sig till tjänsten, vilket innebär att Samma-dag-leverans kommer vara rikstäckande inom en snar framtid. 

– Det känns roligt att det har fungerat så bra och att vi nu äntligen kan erbjuda Samma-dag-leverans storskaligt, så att alla våra kunder och butiker får ta del av fördelarna med tjänsten, säger Anders Nilsson, försäljningsdirektör på KGK.

För kunderna kommer fakturorna likt tidigare från KGK och beställningar kan göras via Autokatalogen, som vanligt där valet att använda Samma-dag-leverans återfinns (lokala undantag kan förekomma om kunden lägger sin beställning efter att budrundan har gått så kommer leveransen dagen efter).

SKRIVEN AV
Mattias Bladh