Axalta Refinish installerar sin första Axalta Irus Mix i Sverige

Förenade Bil Skadecenter i Malmö blir först ut
Axalta Refinish installerar sin första Axalta Irus Mix i Sverige

Efter den högt emotsedda lanseringen av Axalta Irus Mix under 2023 har nu mixningsmaskinen för billackeringsbranschen nått Sverige. Mer konkret hos Förenade Bil Skadecenter i Malmö.

Installationen firades med ett event där medarbetare från verkstaden samt representanter från Axalta samlades för att högtidliggöra tillfället.

– Vi tycker det är enormt spännande att ligga i framkant med den här tekniken. Vi strävar alltid efter att arbeta mer effektivt, att öka lönsamheten i vår verksamhet och att verka på ett hållbart sätt, säger Christoffer Hammar, platschef på Förenade Bil Skadecenter.

– Tack vare Axalta Irus Mix kan vi göra alla tre på ett bättre sätt. Dessutom kan vi spara mer än 60 procent av arbetstiden jämfört med manuell mixning, och det blir en ofantlig bonus, eftersom vår verkstad har så mycket att göra.


Värt att fira. I mitten syns Christoffer Hammar, platschef på Förenade Bil Skadecenter.

Enligt Axalta Refinish är Axalta Irus Mix den “snabbaste helautomatiska mixningsmaskinen” och är konstruerad för att fungera med Axaltas flasksystem, där det inte finns något behov av att fylla på eller dekantera lackprodukten till specialflaskor. Flaskorna tillverkas av 50 procent återvunnen plast och är försedda med lock för exakt dosering, vilket ska säkerställa perfekt kulör utan svinn.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh