BMW Sverige inleder samarbete med Motorbranschcollege: “Säkra kompetent arbetskraft”

BMW Sverige inleder samarbete med Motorbranschcollege: “Säkra kompetent arbetskraft”

BMW Sverige inleder ett strategiskt samarbete med Motorbranschcollege. Syftet är att utveckla de fordonstekniska gymnasieutbildningarna.
– Vi är mycket glada över att en stor aktör som BMW Sverige ansluter till samarbetet, säger Jonas Hehrne, verksamhetsledare på Motorbranschcollege.

Efterfrågan på elbilar, laddhybrider och vanliga hybridbilar slår nya rekord. Med den trenden inom motorbranschen följer ett stort behov av rätt utbildad arbetskraft.

Som en möjliggörare inom elektrifieringen av Sveriges fordonsflotta ser BMW Sverige kompetent personal både nu och framåt som en viktig strategisk fråga.

– Det är viktigt att säkra kompetensförsörjningen för vår bransch och där är gymnasieskolan en ytterst central del för vår rekrytering. Här kan vi tillsammans jobba aktivt för att skapa en utbildning som elever söker sig till. Att stötta Motorbranschcollege är ett naturligt steg i detta arbete för att säkra kompetent arbetskraft i framtiden, säger Johanna Kriisa, Managing Director på BMW Sverige i ett pressmeddelande.

“CENTRALT ENGAGEMANG”

Johannah Hamilton, Retail Talent Management Specialist på BMW Group, menar att initiativet blir ett lyft på många sätt.

– Samarbetet innebär ett engagemang från BMW Sveriges återförsäljarled i utvalda fordonstekniska gymnasieutbildningar som är certifierade Motorbranschcollege samt ett centralt engagemang från BMW Sverige. Vi kommer att erbjuda kompetensutveckling till yrkeslärare, tillgång till våra produkter och återförsäljare tar plats i lokala styrgrupper för att tillsammans med andra företag, politik och fack utveckla utbildningarna på bästa sätt.


Johannah Hamilton, Retail HR Specialist BMW Northern Europe, Jonas Hehrne, Verksamhetsledare Motorbranschcollege och Johanna Kriisa, Managing Director BMW Sverige.

Jonas Hehrne, verksamhetsledare för Motorbranschcollege, gläds åt att BMW Sverige har anslutit till samarbetet inom Motorbranschcollege.

– Vi är mycket glada över att en stor aktör som BMW Sverige ansluter till samarbetet inom Motorbranschcollege för att ytterligare stärka de fordonstekniska gymnasieutbildningarna. Företagens engagemang är centralt för att nå framgång. Det är därför glädjande att välkomna BMW Sverige till den växande skara av företag i branschen som samarbetar med oss.

SÄRSKILT UTVALDA GYMNASIESKOLOR

Motorbranschcollege, som är ett samarbete mellan Transportföretagen och IF Metall, är ett kvalitetssystem som riktar sig mot särskilt utvalda gymnasieskolor och tillhandahåller utbildningar mot yrken inom motorbranschen.

Idag är 29 fordonstekniska gymnasieskolor certifierade Motorbranschcollege.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER