Bosch lanserar batteriallians – till fler än 25 varumärken: “Mer flexibelt”

Bosch lanserar batteriallians – till fler än 25 varumärken: “Mer flexibelt”

Bosch, Fein och Rothenberger har slagit ihop sig i en global batteriallians under namnet AmpShare – Powered by Bosch. Tanken är att erbjuda det bredaste 18V-systemet på marknaden med full kompatibilitet över många varumärken.

18V-systemet används sedan tidigare av fler än 200 verktyg från olika tillverkare, men nu lägger Bosch, tillsammans med Fein och Rothenberger, in ytterligare en växel med nya plattformen AmpShare. 

Det gemensamma batterisystemet innebär att fler än 25 varumärken täcks in. Något som ger flera fördelar; däribland ett bredare användningsområde och flexibilitet för hantverkare, och större hållbarhet då det behövs färre batterier och laddare.

”Tack vare AmpShare blir den sladdlösa byggarbetsplatsen för proffs verklighet. Arbetet blir enklare, mer flexibelt och effektivt”, säger Henk Becker, VD för Bosch Power Tools i ett pressmeddelande.

AmpShare – Powered by Bosch. Det är namnet på den nya globala batterialliansen, som lanserats på initiativ av Bosch, Fein och Rothenberger.

”I denna allians med flera varumärken samlar vi all prestanda – Amp – och driver vår vision om ett universellt batterisystem, som med ett batteri och logotyp delas av flera varumärken”.

Enligt Dr. Christoph Weiss, VD på Fein, den ledande leverantören av multifunktionella verktyg, representerar grundandet av alliansen ytterligare en milstolpe i samarbetet med Bosch.

”GÖRA KUNDERS ARBETE ENKLARE”

”Under 2016 utvecklade vi tillsammans Starlock System för universell verktygsmontering med multiverktyg. Genom att grunda AmpShare förstärker vi samarbetet och stödjer vår gemensamma vision; att en dag kunna använda alla verktyg, oavsett tillverkare, med ett batteri. Förutom vår Multimasters kommer Fein anpassa hela 18V-portföljen till AmpShares gränssnitt, för att göra våra kunders dagliga arbete enklare”.

300 kompatibla verktyg är planerade till slutet av 2023, däribland 50 nya 18V-verktyg från Bosch Professional. Notervärt är att de mer än 80 miljoner Bosch Professional-batterier som köpts sedan 2008 är kompatibla med AmpShare-alliansen.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER