EcoRub och Svensk Däckåtervinning tecknar samarbetsavtal: “I linje med vår strategi”

EcoRub och Svensk Däckåtervinning tecknar samarbetsavtal: “I linje med vår strategi”

EcoRub AB och Svensk Däckåtervinning AB (SDAB) förlänger och utökar sitt samarbete genom ett så kallat långsiktigt bearbetningsavtal gällande uttjänta däck i Norrland. Samarbetsavtalet är till ett värde överstigande 55 miljoner kronor fördelat på tio år.

Satsningen stärker EcoRubs position inom återvunna materialflöden och avtalet ger en väsentlig förstärkning av stabila kassaflöden samt ökade intäkter.

– Detta ligger helt i linje med vår strategi att vara en del i flödet av återvunna material. EcoRub är ju en producent av återvunna material och av produkter som baseras på den nya cirkulära ekonomin, säger Isac Andersson, vd för EcoRub i ett pressmeddelande.

“MÖJLIGHETERNA KÄNNS OÄNDLIGA”

Fredrik Ardefors, vd för Svensk Däckåtervinning:

– EcoRubs innovationsarbete är just den innovation som Svensk Däckåtervinning vill uppmuntra och understödja. Här tas däckmaterialets inbyggda egenskaper till vara på och kommer på ett kreativt sätt till användning i nya produkter som bjuder in samhället att bli en del av. Det som EcoRub skapar visar på att den återvunna däckråvaran är mer av ett vardagligt material än vad som möjligen är känt. Möjligheterna känns oändliga och det ska därför bli intressant, spännande och lärorikt att få följa med på denna innovationsresa

SKRIVEN AV
Mattias Bladh