Fem scener på årets Automechanika: “Vi har utökat utbildnings- och föreläsningsprogrammet”

Nya nätverksformat på årets upplaga av Automechanika
Fem scener på årets Automechanika: “Vi har utökat utbildnings- och föreläsningsprogrammet”

På årets upplaga av Automechanika i Frankfurt, som drar igång 10 september och pågår under fem dagar, kommer många ämnen att avhandlas. På den internationella mässan hålls presentationer, föredrag och paneldiskussioner om angelägna frågor utöver att behandla den senaste utvecklingen inom fordonseftermarknaden på totalt fem scener.

På grund av den snabba utvecklingen inom fordonsindustrin har behovet av vidareutbildning och viljan att diskutera ny utveckling och teknik växt i rask takt de senaste åren.

Olaf Mußhoff, direktör för Automechanika Frankfurt:

– Det är därför vi avsevärt har utökat Automechanikas utbildnings- och föreläsningsprogram och utvecklat nya nätverksformat. Vi erbjuder alla deltagare möjligheten att uppdatera sina kunskaper, diskutera med experter och nätverka med bilproffs från över hela världen på totalt fem scener, var och en belägen i de tematiskt relaterade salarna, säger han i ett pressmeddelande.

För första gången kommer det att finnas ett podium tillägnad temat hållbarhet (Sustainability Court) i alla dess aspekter. Det nya formatet med utställningsyta, scen och nätverkslounge syftar till att främja dialogen mellan de olika aktörerna på temat hållbarhet på mässan.

FRAMTIDA MOBILITET

På Automechanika kommer det vidare finnas ett högklassigt expertforum (Innovation4Mobility) med scen och nätverkslounge, som blir den centrala kontaktpunkten för innovativa ämnen och teknologier för framtida mobilitet på Automechanika.

För första gången hålls också ett scenprogram med aktuell marknadsutveckling – från projekt på tysk och internationell nivå till nytt utsläppstest och partikelräkning (Diagnosis & repair). Programmet kommer, bland annat, att fokusera på aspekter av elektromobilitet som handel med begagnade fordonsbatterier, batterikontroller och batteriinnovationer.

En programpunkt är Discover3Dprinting-seminariet, som riktar sig till företag som överväger att använda additiva tillverkningsprocesser för sin produktion och behöver stöd med de första stegen.

KOLLISIONSHANTERING

Scenen i Hall 11.1 blir den centrala kontaktpunkten för den som vill ta reda på framtida ämnen inom kollisionshantering (Body & Paint). Förutom en presentation om reparation av elfordon kommer expertpaneler, bland mycket annat, diskutera hållbarhet, det rättsliga ramverket och framgångsfaktorer för kaross- och lackföretag på den så kallade “Schadentalk”.

I hall 12.0 kommer allt att kretsa kring ämnena biltvätt, skötsel och detaljering samt olja, smörjmedel och bränslen. Här kan nämnas scenpresentationer kring bilvård, mer omsättning genom läderreparation, innovativa tygrengöringsmedel, reparation av läder och konstläder, olika keramiska beläggningar och tätningsprodukter.

På årets Automechanika finns för första gången en dedikerad yta för Generation Z (AMBITION) med bland annat spel-, sport- och livsstilsområden, matzoner och en egen klubbscen.

SKRIVEN AV
DMV