Imaweb förvärvar Carswip: “Fortsätter vår internationella tillväxt”

Imaweb förvärvar Carswip: “Fortsätter vår internationella tillväxt”

Imaweb, marknadsledare i Europa inom mjukvarulösningar för fordonsbranschen, förvärvar danska IT-företaget Carswip. Därmed förstärker man sitt erbjudande av digitala lösningar.

Carswip har växt snabbt sedan företaget startade 2017. Deras utvecklade lösning, som automatiserar processen kring vidareförsäljning av begagnade bilar, har rullats ut i mer än tolv länder med en särskild stark närvaro i Skandinavien.

Nu blir det danska IT-företaget en del av Imaweb, som därmed stärker sitt nuvarande erbjudande genom att kombinera tjänster från ledande återförsäljningslösningar på marknaden.

– Carswip är extra intressant för oss, eftersom det ger oss möjlighet att erbjuda våra kunder en lösning som kombinerar väldigt avancerad teknik vad gäller bildbehandling med enkel utrullning, vilket underlättar för oss att nå ut till både våra befintliga kunder och till nya marknader, samtidigt som vi fortsätter vår internationella tillväxt i Europa och världen, säger Julian Ciccalè, vd på Imaweb i ett pressmeddelande.

Jean-Louis Baffier, CRO på Imaweb:

– Vi är imponerade av det vi sett av Carswip och ser fram emot vår gemensamma resa.

“VÄLDIGT GLADA”

Kim Jeppesen, vd på Carswip:

– Vi är väldigt glada att bli en del av Imaweb, det ger oss möjlighet att distribuera vår lösning bredare och snabbare på den europeiska marknaden. Carswip som en del av Imawebs systemportfölj ger många synergier, samtidigt som Imaweb kan accelerera sin tillväxt på den nordeuropeiska marknaden.

Carswip är en SaaS-lösning som använder AI för att automatisera hela processen kring bilfotografering – från fotografering, redigering, integration med kundens DMS och webbsajt till uppladdning på diverse marknadssajter.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh