KGK och Nederman inleder samarbete

KGK och Nederman inleder samarbete

Nu startar KGK och Nedermans nya samarbete, där KGK framöver kommer kunna erbjuda Nedermans utrustningssegment till verkstäder.
– Det blir ett positivt tillskott för våra kunder som kan minska antalet kontakter för verkstadsutrustning, säger Patrik Resmalm, kategorichef på KGK.

I och med att KGK nu tar över försäljningen i Sverige för Nedermans lösningar och produkter kan KGK erbjuda Nedermans sortiment av produkter och lösningar för utsug av avgaser, svetsgaser, damm och slipstoft. Dessutom kommer KGK kunna erbjuda Nedermans sortiment för smörjmedelshantering och upprullare för slang och kabel.

– Vårt nya samarbete innebär att KGK kan ta ett större helhetsansvar för en verkstads behov. Nu kommer vi kunna utrusta en hel verkstad med exempelvis avgasutsug och hantering av olja. Vi kommer bygga helhetslösningar för verkstäder som antingen ska nyetablera eller upprustas, säger Patrik Resmalm, kategorichef på KGK i ett pressmeddelande.

– Det blir ett positivt tillskott för våra kunder som kan minska antalet kontakter för verkstadsutrustning, lika så till vår verksamhet som enbart sålt enskilda komponenter från Nederman tidigare. För att hantera det bredare sortimentet och uppgifterna som kommer med samarbetet har vi tillsatt nya resurser.

ÖVERGÅNGSPERIOD VÄNTAR

Under en övergångsperiod kommer KGK och Nederman att “jobba intensivt” tillsammans.

– Vi har märkt att våra kunder gärna vill ha en one-stop-shop för verkstadsutrustning. Vårt mål i arbetet med att hitta en samarbetspartner har varit att hitta en stark aktör som kan nå ut till verkstäder med våra lösningar. Det hittade vi i KGK. Nederman kommer under en övergångsperiod att backa upp med tekniker och säljkraft för att succesivt lämna över jobbet med att sätta ihop helhetslösningar och göra beräkningar till KGK, säger Mikael Leonsson, sälj- & marknadsdirektör för Nederman.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh