Ny YH-utbildning för fordonstekniker startar i höst: “Viktig för framtidens verkstad”

Ny YH-utbildning för fordonstekniker startar i höst: “Viktig för framtidens verkstad”

Till hösten startar en ny ettårig distansutbildning på YrkesAkademin Yrkeshögskola. Utbildningen är framtagen på efterfrågan från fordonsbranschen och är riktat till ny och befintlig personal som vill ta sin karriär till nästa nivå.
– Kompetenser och arbetssätt som krävs i en modern verkstad är en central del i utbildningen, säger Henrik Vestman, utbildningsledare på YrkesAkademin Yrkeshögskola.

Framtidens elbilsverkstäder kräver fordonstekniker med rätt kompetens, som kan driva verksamhetens hållbarhetsarbete framåt.

Därför startar nu en ny distansutbildning på YrkesAkademin Yrkeshögskola. Utbildningen är kostnadsfri och går under namnet ”Tekniker i hållbara verkstadsmiljöer” och pågår under ett år. 
Utbildningen är framtagen på efterfrågan av fordonsbranschen.

I utbildningens ledningsgrupp återfinns ett tiotal företag inom fordonsbranschen. Här kan nämnas Meko, Swecon, Elbil Sverige och Bilia. 

“VIKTIG FÖR FRAMTIDENS VERKSTAD”

Samtliga aktörer har varit delaktiga i innehållet i utbildningen utifrån det kompetensbehov som saknas på arbetsmarknaden.

– Denna utbildning är och kommer att vara viktig för framtidens verkstad. Kompetenser och arbetssätt som krävs i en modern verkstad är en central del i utbildningen, säger Henrik Vestman, utbildningsledare på YrkesAkademin Yrkeshögskola i ett pressmeddelande.

Efter avslutade studier finns stora jobbmöjligheter som, exempelvis, diagnostekniker, fordonstekniker inom autonoma system, supporttekniker och skadetekniker.

– Bland kursinnehållet ingår bland annat kompetens inom autonoma hjälpsystem, hållbara drivsystem, affärsmannaskap och effektivt resursutnyttjande. Detta är eftertraktad kunskap som efterfrågas i verkstäder över hela Sverige, och studerande kommer att ha stora jobbmöjligheter efter examen, berättar Henrik Vestman.

Utbildningen startar den 13 augusti.

Du kan läsa mer om utbildningen här.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh