Nytt affärssystem för Autoexpertens verkstäder på plats: “Kommer underlätta”

Nytt affärssystem för Autoexpertens verkstäder på plats: “Kommer underlätta”

Nu är den stora utrullningen av Autoexpertens nya affärssystem i hamn. ABS Autoassist (Autoexperten Business Solution Autoassist) är namnet att lägga på minnet, som är utformat specifikt för Autoexpertens verkstäder. 
— Systemet är bra och har många funktioner som, i framtiden, kommer att underlätta för våra verkstäder i deras dagliga arbete, säger Sanna Smolander, konceptutvecklare Verkstad på Autoexperten i ett pressmeddelande.

Majoriteten av alla de konceptanslutna verkstäderna har nu också konverterat till det nya systemet i ett led för att förenkla samt förbättra verkstädernas verksamheter.

Autoexpertens kärnverksamhet består av att serva och reparera bilar. Tiden vid datorn ska vara tidseffektiv och kostnadseffektiv. Med det nya systemet får verkstäderna ett smidigare arbetsflöde med smarta lösningar, som bidrar till en högre effektivitet.

“Vi ser att fler och fler har landat i den nya omställningen och kan se nyttan med systembytet”

— Sanna Smolander, konceptutvecklare Verkstad på Autoexperten

Sanna Smolander, konceptutvecklare Verkstad på Autoexperten utvecklar:

— Min roll har varit att ta fram en utbildning som passar alla våra verkstäder, som ju ser olika ut. Systemet är bra och har många funktioner som, i framtiden, kommer att underlätta för våra verkstäder i deras dagliga arbete. Det har varit intensiva månader med mycket nytt, både för oss och för verkstäderna, men vi ser också att fler och fler har landat i den nya omställningen och kan se nyttan med systembytet.

Systemet har flertalet funktioner som gynnar såväl Autoexpertens verkstäder som kunderna. Ett exempel på nya funktioner i ABS Autoassist är Tekniker-appen.

TILLGÅNG TILL ALL INFORMATION

Med hjälp av den har Autoexpertens verkstadstekniker tillgång till all information om fordonet de jobbar med direkt i sin mobil/padda. De kan även sköta det mesta av sitt administrativa arbete genom appen så som att:

• Starta, pausa och klarmarkera arbeten
• Fylla i serviceschemat digitalt
• Ta bilder, kommentera och redigera arbetsorderna under pågående arbete

Med ABS Autoassist på plats meddelar Autoexperten att man ämnar påbörja nästa fas; utveckling och anpassning av systemet samt vidareutbildning av verkstäder.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh