Orio blir Hedin Parts and Logistics

Orio blir Hedin Parts and Logistics

Namnbytet blir startskottet för utbyggnaden av en ledande europeisk aktör inom distribution av reservdelar och logistiktjänster.

Reservdelsdistributören och logistikföretaget Orio AB, som förvärvades av Hedin Mobility Group tidigare i år, byter namn till Hedin Parts and Logistics AB.

Detta för att avspegla företagets position som navet i Hedin Mobility Groups reservdelsdistribution och markerar nästa steg i koncernens strategi för att “utöka verksamheten inom distribution av reservdelar och tillbehör både i Sverige och Europa”.

– Hedin Mobility Group expanderar kraftigt i Europa och vi tar nu nästa steg i att växa koncernens affär. Med Hedin Parts and Logistics ska vi bygga en reservdelsdistribution för hela den europeiska marknaden som kommer att skapa mervärde i hela värdekedjan, säger Anders Hedin, grundare och VD för Hedin Mobility Group i ett pressmeddelande.

– De fordonstillverkare och varumärken som vi samarbetar med får därigenom en ännu starkare europeisk partner i oss.

ÖVER FYRTIO VARUMÄRKEN

Hedin Mobility Group är idag importör, distributör och/eller återförsäljare för över fyrtio varumärken runt om i Europa. För dessa varumärken kommer reservdelsdistributionen till koncernens egenägda och externa återförsäljare nu att samlas i Hedin Parts and Logistics.

Därutöver ska företaget även växa affären med flera nya produktgrupper som ska erbjudas den bredare marknaden.

– Reservdelsdistribution är en kritisk del av värdekedjan för verkstäder och slutkunder. Vi tar avstamp i den svenska industrihistorien och den infrastruktur, kompetens och kapacitet som ärvts från Saab till Orio och vidare till Hedin Parts and Logistics för att bli en ledande europeisk distributör av reservdelar och tillbehör, säger Nicholas Tengelin, VD för Hedin Parts and Logistics och fortsätter:

– Detta kommer att gynna Hedin Mobility Groups partners, återförsäljare och slutkunder samt föra med sig investeringar och nya arbetstillfällen både i Sverige och utomlands.


Nicholas Tengelin, VD för Hedin Parts and Logistics

Orio gick tidigare under namnet Saab Automobile Parts och är exklusiv global leverantör av Saab Original-delar. Affären medför inga förändringar i företagets Saab-affär. Bolaget kommer fortsätta förse logistiktjänster till externa fordons- och industrikunder.

Det formella namnbytet från Orio AB till Hedin Parts and Logistics AB har redan genomförts. Den officiella lanseringen av Hedin Parts and Logistics som varumärke planeras till 1 februari 2023.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER