Schneider Electric vinnare av Svenska Teknikpriset 2022: ”Jättekul”

Schneider Electric vinnare av Svenska Teknikpriset 2022: ”Jättekul”

Schneider Electric. Så heter vinnaren av det prestigefyllda Svenska Teknikpriset, som offentliggjordes i samband med mässorna ProcessTeknik, Scanautomatic och Nordic Food Industry.
– Den här vinsten är jätteviktig för oss, säger Daniel Ljungqvist, säljchef på Schneider Electric.

2022 års Svenska Teknikpris var uppdelat i två delar: ett pris från juryn respektive ett pris från besökarna på mässorna.

Schneider Electric får priset för sin digitala plattform EcoStruxure. Plattformen gör det möjligt att fritt koppla samman hårdvara från olika tillverkare och även uppgradering, där man behåller styr- och reglerkomponenter samt sensorer.

Själva mjukvaran innebär att dagens affärsmodeller utmanas och kunden kan därmed fritt välja lösningar.

“ETT KVITTO”

EcoStruxure är baserat på de allra senaste standarder och nästa generations ingenjörer kan programmera processer med användning av moderna högnivåspråk.

– Den här vinsten är jätteviktig för oss, dels för att uppmärksamma den här nya teknologin men det är även ett kvitto på att Schneider Electric ligger i framkant när det kommer till mjukvaruplattformar. Öppenheten är en viktig del och vi ser att det är viktigt för hela industrin att börja jobba mer så. Därför är det här jättekul, säger Daniel Ljungqvist, säljchef på Schneider Electric i ett pressmeddelande.

NOVOTEK CHARMADE BESÖKARNA

Novotek kammade hem besökarpriset med sin mjukvarulösning Intelligence Hub. Intelligence Hub är konstruerad för att kunna hämta data som redan finns på fabriksgolvet och modellera/strukturera den. För producerade företag är denna mjukvarulösning fördelaktig då data kan skalas upp snabbt och blir en viktig början på en digital resa.

– Novotek står för ny teknik och priset visar att vi gör rätt saker. Att vi lyckats med att ta fram ny teknik till industrin. Det krävs innovation för att finnas med i framtiden och det här priset är ett bevis på att vi gör det, säger Thomas Lundqvist, säljchef på Novotek.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh