SFVF och SBF går samman – bildar ny branschorganisation: “Blir heltäckande”

SFVF och SBF går samman – bildar ny branschorganisation: “Blir heltäckande”

Motorbranschorganisationerna Sveriges Bildelsgrossisters Förening (SBF) och Sveriges Fordonsverkstäders Förening (SFVF) har undertecknat en avsiktsförklaring om samgående. Därmed bildas en ny branschorganisation för leverantörer av bildelar och tillbehör till fordonseftermarknaden.

Anledningen till att SBF och SFVF bildar en ny organisation är fler än en.

”Omställningen till elektromobilitet och alltmer digitaliserade fordon, nya ägande- och brukarformer samt kravet på hållbar mobilitet och hållbara transportsystem, kommer att få djupgående konsekvenser för vår bransch. Tillsammans ökar vi slagkraften samtidigt som vi kan agera snabbare och dessutom på fler fronter samtidigt”, förklarar Johnny Bräster, ordförande SBF, och Bo Ericsson, ordförande SFVF, i ett pressmeddelande.

Sveriges Fordonsverkstäders Förening, sveriges bildelsgrossisters förening, bilverkstad, fordonseftermarknad
Två branschföreningar blir en. Sveriges Bildelsgrossisters Förenings ordförande Johnny Bräster (t.v) och Sveriges Fordonsverkstäders Förenings tf. vd Bo Ericsson arbetar just nu med att göra sina två branschföreningar till en.

De båda organisationerna har i dag ett samarbete inom lobbying- och opinionsarbete. Bland annat driver de tillsammans den svenska delen av lobbyalliansen AFCAR för verkstädernas rättigheter och konsumenternas valfrihet, samt införandet av SERMI (säkerhetsklassad e-legitimation för tillgång till bilens digitala innehåll) i Sverige.

”Det är mer som förenar oss än skiljer oss åt”, menar Johnny Bräster och Bo Ericsson.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh