SFVF växlar upp sina utbildningar för konsumentvägledare

SFVF växlar upp sina utbildningar för konsumentvägledare

Sveriges Fordonsverkstäders Förening, SFVF, ska vässa konsumentvägledares kunskaper kring bildelar och allt som hör verkstadsarbete till. Detta i takt med den ökade digitaliseringen, elektrifieringen och förändrade lagstiftningen.
”Att hänga med i den tekniska utvecklingen är inte lätt för en konsumentvägledare”, uttalar sig Ulf Stefansson,jurist på SFVF och f.d. konsumentvägledare i ett pressmeddelande.

SFVF meddelar att man kommer vässa konsumentvägledares kompetens på en rad områden. Däribland den utökade reklamationsrätten på begagnade bilar, maskinskador, elbilar och hur exempelvis Försäkringsnämnden fungerar.

HOPPAS MÅNGA TAR CHANSEN

”Vi som konsumentvägledare behöver den här typen av ny kompetens och fysiska utbildningar av fackkunniga då frågor om begagnade bilar ständigt ligger i topp i konsumentvägledarnas statistik över de vanligaste konsumentklagomålen. Det är inte lätt att köpa en begagnad bil som konsument. Jag hoppas alla kvl tar chansen att gå den här utbildningen för att kompetensutveckla sig”, säger Christine Fransholm, ordförande i Konsumentvägledarföreningen.

Utbildningarna drar igång den 6 oktober i Piteå. Därefter drar utbildningen vidare till Stockholm, Jönköping, Malmö samt Göteborg.

SFVF växlar upp sina utbildningar för konsumentvägledare

SKRIVEN AV
Mattias Bladh