Svenska Fordonsbranschen och Däckspecialisternas Riksförbund i samarbete

Ska stärka och utveckla fordons- och däckbranschen i Sverige.
Svenska Fordonsbranschen och Däckspecialisternas Riksförbund i samarbete

Branschföreningarna Svenska Fordonsbranschen och Däckspecialisternas Riksförbund inleder ett nytt samarbete. Ett samarbete som är tänkt att stärka och utveckla fordons- och däckbranschen i Sverige.
– Genom att kombinera vår expertis och resurser kan vi skapa större värde för våra medlemmar och tillsammans möta branschens utmaningar på ett effektivare sätt, säger Johnny Bräster, ordförande för Svenska Fordonsbranschen. 

Samarbetet kommer konkret fokusera på kunskapsbyte, intressebevakning, lobbyarbete samt att de två föreningarna kommer dela lokal på Kungsholmen i Stockholm.

Båda föreningarna kommer fortsatt ha kvar sina egna styrelser och personal. De administrativa uppgifterna kommer skötas av gemensam personal.

– Vi är mycket glada över att inleda detta samarbete med Däckspecialisternas Riksförbund, säger Johnny Bräster, ordförande för Svenska Fordonsbranschen i ett pressmeddelande.

– Genom att kombinera vår expertis och resurser kan vi skapa större värde för våra medlemmar och tillsammans möta branschens utmaningar på ett effektivare sätt.

“BÄSTA MÖJLIGA SUPPORT”

Anna Ljungdell, ordförande för Däckspecialisternas Riksförbund, om samarbetet:

– Detta samarbete kommer att stärka vår förmåga att erbjuda våra medlemmar den bästa möjliga support. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans för att skapa en ännu mer konkurrenskraftig och hållbar bransch. Inte bara tillsammans med Svenska Fordonsbranschen, vi kommer fortsätta våra redan mångåriga samarbeten i Däckbranschen Sverige och med MRF.

SKRIVEN AV
DMV