Swedol firar 60 år: “En milstolpe”

Swedol firar 60 år: “En milstolpe”

Tårta och fina erbjudanden i Swedols 89 butiker runt om i landet den 24 augusti. Anledningen? Swedol firar nämligen aktningsvärda 60 år.

En sannerligen pigg 60-åring, som sedan 1963 försett yrkesproffs i Norden med mängder av arbetskläder, personligt skydd och verktyg.

Då är det klart att Swedol slår på stort under den stora dagen den 24 augusti med såväl tårta och fina erbjudanden.

“EN MILSTOLPE”

Clein Ullenvik tillträdde som vd för det börsnoterade bolaget 2013. I skrivande stund är Swedol, tillsammans med TOOLS, Grolls och Univern, ett av koncernen Alligos starka varumärken.

– Precis som bolaget Swedol vill vi att varumärket Swedol ska förknippas med vår historia av entreprenörskap, snabbhet, kundfokus och glädje. Att få fira 60 år är en milstolpe och vi ser fram emot att fortsätta försörja branschens Yrkesfolk med verktyg, arbetskläder och service, säger Clein Ullenvik i ett pressmeddelande.


Foto: Swedol. Clein Ullenvik, vd för Swedol.

Swedol hette ursprungligen Hydraulprodukter men bytte sedan namn till Swedol. I begynnelsen sålde företaget i huvudsak smörjolja och Hydraulprodukter via postorder. Första butiken öppnades i Skrubba industriområde i Tyresö.

Idag designar, utvecklar och producerar Swedol egna varumärken på kläder, skor, verktyg och förnödenheter samt möter kunder genom ett stort nät av butiker och säljare.

Under 2021 fusionerades Swedol med TOOLS i Sverige, Norge och Finland och bildade den nordiska koncernen Alligo. Swedol finns på runt 90-talet orter runt om i Sverige.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh