Werksta förvärvar skade- och serviceverkstad i Västernorrlands län

"Vi vill bli rikstäckande i Sverige"
Werksta förvärvar skade- och serviceverkstad i Västernorrlands län

Werksta förvärvar Lidström & Engvist i Sollefteå. Därmed utökas kedjan till 31 verkstäder i Sverige.

– Werksta har vuxit kraftigt under de senare åren och vi är glada över att ytterligare öka tillgängligheten för våra kunder och etablera oss med fler enheter i Norrland. Vi förvärvar ett välskött företag och välkomnar alla medarbetare och kunder till Werksta, säger Joel Granath, vd och koncernchef för Werksta i ett pressmeddelande.

Lidström & Enqvist sysselsätter 20 personer och har en årsomsättning på cirka 30 miljoner kronor. 2010 tog de nuvarande ägarna Jörgen Hellström och Magnus Lidström över verksamheten och man är nu en komplett service- och skadeverkstad (plåt, plast och lackering).

“VILL BLI RIKSTÄCKANDE”

Verksamheten är auktoriserad för Mercedes-Benz och Toyota, samt är en Tesla Approved Body Shop.

– Vi är glada och stolta över vad vi, tillsammans med våra medarbetare, har åstadkommit sedan vi tog över verksamheten 2010. När vi nu går vidare som en del i Werksta, ser vi med tillförsikt fram emot att kombinera vår starka lokala förankring och höga servicenivå, med Werkstas resurser och kompetenser, säger Jörgen Hellström och Magnus Lidström.

Joel Granath:

– Vår avsikt är att fortsätta att växa Werksta-kedjan i Norden, såväl genom förvärv som organiskt. Vi vill bli rikstäckande i Sverige och att fortsätta etablera oss i Norrlandsregionen, ligger helt i linje med våra expansionsplaner.

SKRIVEN AV
DMV