Werksta köper Kindwalls verkstäder i Stockholm: ”Vår starkaste marknad”

Werksta köper Kindwalls verkstäder i Stockholm: ”Vår starkaste marknad”

Werksta förvärvar Stockholmsbaserade Kindwalls service- och skadeverkstäder i Barkaby respektive Bredäng. Werkstas verksamhet i Sverige utökas därmed till 21 verkstäder.

Catherine Sahlgren, VD och koncernchef på Werksta, är nöjd med att man nu lyckats knyta till sig de två verkstäderna.

– Stockholm är vår starkaste marknad i Sverige och det är positivt att kunna förvärva två verkstäder på så strategiskt viktiga platser i Stockholm. Med Kindwalls i Barkarby får Werksta närvaro i nordvästra Stockholm, ett område med stark tillväxt av bostäder, kommersiella fastigheter och infrastruktur, säger hon i ett pressmeddelande.

– Med verkstaden i Bredäng får vi ytterligare en centralt belägen verkstad vid södra infarten till Stockholm. I tillägg till en bättre geografisk täckning innebär förvärvet att vi väsentligt förstärker vår serviceaffär i Stockholm. Kindwalls arbetar med en rad starka varumärken och det är värdefullt för oss att kunna stärka samarbetet med generalagenterna för bland annat Ford och Peugeot.

OMSÄTTER 60 MILJONER

Idag omfattar Kindwalls verksamhet två verkstäder med bilservice, lack- och glasreparation. Verkstäderna är auktoriserade märkesverkstäder för Ford, Peugeot och Mazda och omsätter cirka 60 miljoner kronor om året. Företaget har 35 medarbetare.

– Vi är stolta, glada och tacksamma över vad vi, tillsammans med våra duktiga medarbetare och trogna affärspartners, har åstadkommit under de tio år som vi har drivit Kindwalls verkstäder. När vi nu väljer att lämna över stafettpinnen, så känns det bra att göra det till Werksta, som delar vår syn på hur man behåller och utvecklar starka kundrelationer i skadebranschen, säger Magdalena Öhrstedt, Verkstadschef på Kindwalls.

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER