Würth lanserar två utbildningar inom ramen för sitt E-mobilitykoncept

Würth lanserar två utbildningar inom ramen för sitt E-mobilitykoncept

Würth Svenska AB tar nu nästa steg inom sitt E-mobilitykoncept och lanserar två utbildningar, som riktar sig till personer som befinner sig i miljöer där högvoltsarbeten sker.

För två år sedan drog Würth Svenska AB igång sitt E-mobilitykoncept. Ett helhetserbjudande med ett komplett produktsortiment för de som jobbar med högvoltsarbeten.

Nu tar bolaget nästa kliv. Det handlar om två olika utbildningar; Informerad Person Elfordon samt Instruerad Tekniker Elfordon.

– Det har nu gått två år sedan vi lanserade E-mobility. Nu tar vi nästa steg och lanserar två viktiga utbildningar, säger Karin Valente, regionchef inom Würths fordonsdivision i ett pressmeddelande.

– I takt med att antalet elfordon ökar så kommer de även att behöva service, däckbyte, vindrutebyte osv. Det är oerhört viktigt att all personal på en fordonsverkstad har rätt utbildning för att känna till riskerna.


Utbildningarna har tagits fram av teamet på Würth Svenska AB

Själva utbildningarna är utformade som e-learnings och skapas av Würth Svenska AB, och utgår från de rekommendationer som finns i branschstandarden för hantering av el- och hybridfordon.

– Vi har ett nära samarbete med MRF, Mobility Sweden och SFVF och de har också kontrollerat utbildningarna och bekräftat att vi förmedlar rekommendationerna på ett bra och tydligt sätt, säger Karin Valente.

Therese Andersson, Learning and Development Specialist på Würth:

– Den nya branschstandarden kom förra året och efter det har vi sett en ökad efterfrågan. Fler och fler elfordon behöver service och alla har inte förståelse för de risker som finns. Målet med båda utbildningarna är att man ska få en större förståelse för riskerna och hur man undviker dem. Tidsmässigt är det en kort investering, men en investering som lönar sig. 

SKRIVEN AV
Mattias Bladh

MER BRANSCHNYTT

VISA FLER