Skruva loss grejer utan skruv

Att skruva loss komponenter i motorrummet blir snart nåt du får åka på ett museum för att uppleva. Mejsel, hyls-, blocknycklar hotas allt mer av de fruktade specialverktygen. Ska du lossa hjullager, nav och drivaxlar på nyare bilar så behöver du i regel specialverktyg för att inte skada komponenterna.

På Kamasa Tools vill man alltid hjälpa mekanikern i kampen mot svettpärlor, valkar i händerna och värkande axlar. Därför lanserar man nu den första delen i sitt verktygssystem där hjärtat består av en hydraulkolv med en kapacitet på 17 ton och en tryckluftsdriven hydraulpump med pedalreglering av kolvens rörelse. Så nu är det slut med blåmärken, klämskador och annat elände när inpressade delar som suttit som berget plötsligt släpper. Och betydligt snabbare går det också med de nya tryckluftsdrivna specialverktygen, lovar man på Kamasa Tools.

Kan det bli bättre? Ja, hälsar man från kalasas huvudkontor: fler tryckluftsdrivna hydrauliska specialverktyg och tillbehör kommer utvecklas i en nära framtid.

Kamasa Tools nya hydraulverktyg finns hos Autoexperten och andra välsorterade reservdels- och tillbehörsbutiker. Priset är än så länge inte känt.

www.kamasatools.com

SKRIVEN AV
Pierre Kjellin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.