Svenska bilägare köper mellanmjölksdäck

Mer än en tredjedel av landets bilägare väljer budgetdäck när de ska köpa vinterdäck.

Så lät det när däck- och fälgleverantören ABS Wheels i Märsta strax norr om Stockholm ställde några frågor om kundernas prioriteringar när de väljer däck. ABS Wheels lade ut frågorna på sin Facebook-sida och på sin hemsida.

Totalt svarade 8936 personer på ABS Wheels frågor.

Nästan hälften (48%) svarade i ABS Wheels enkät att de väljer mellanklassdäck när de köper vinterdäck, medan knappt var femte (18 %) uppgav att de väljer premiumdäck. Och mer än en tredjedel (34%) av de svarande valde budgetdäck.

Samtidigt uppgav nästan tre av fyra (63%) i enkäten att de kostar på sig att anlita en däckfirma eller tar hjälp på annat håll när det är dags för däckskifte.

När det kommer till vinterdäck väljer dock svenska bilägare att ta det säkra för det osäkra, eller hålla på traditionerna när det är dags att köpa nya vinterdäck. På frågan ”vilka däck väljer du på vintern”, så var det 66 % av de svarande som uppgav att de väljer dubbdäck, medan 34 % valde friktionsdäck. På frågan vilken typ av vinterdäck som man kommer välja att köpa i vinter – så var det hela 76 % som svarade dubbdäck, och 24 % som svarade friktionsdäck.

SKRIVEN AV
Pierre Kjellin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.