Starthjälpen som tar skit

När vädret är som värst, det är oftast då inte kan hoppa in i din torra och ombonade förarsäte och åka iväg. Nej, det är i regel i spöregn eller snöstorm som du måste ut och gräva fram startkablarna, för att sedan försöka hitta någon vänlig bilburen granne som kan hämta sin bil och sedan hjälpa dig väcka liv i ditt stendöda bilbatteri. Alltmedan du blir allt blötare och alltmera stelfrusen.

Nej, det här lät ju inte särskilt kul. Tur då, att du just investerat i den lilla smidiga startboostern Mikro Start, som inte kräver vare sig en snäll granne eller bil eller långa trassliga startkablar.

Mikro Start IP66 800A har – som namnet avslöjar – ett skalskydd som klarar kraven enligt IP66. På användarspråk betyder det således att Mikro Start ska tåla både regn, vattenspolning, snö, sand, damm, stötar och slag. Den som tvivlar kan gå in på www.meraverktyg.se och se en film som visar hur Mikro Start blir överkörd av en bil utan att tappa stinget.

Med en peakström på 800 A ska Mikro Start klara upp till 8 liter stora bensinmotorer och 6 liter stora dieselmotorer (tester utförda vid 10 + grader och 50% batterikapacitet). 12V/10A/120W-utgångar gör att du kan få ström till ett brett utbud av 12V kringutrustning och dubbla LED-lampor ger starkt ljus samt strob- och SOS-funktion.

Men allt det där vet du ju redan. Vad du betalade? 1795 kr + moms – har du redan glömt det?

Mer information och webbshop finns på: www.meraverktyg.se

Mått: 200x96x43mm

Vikt: 807g

Kapacitet: 18000 mAh,

Startström: 300A

Peakström: 800A

Spänning: 12V

SKRIVEN AV
Pierre Kjellin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.