Audi har tre nya elbilar i pipeline

Audi har tre nya elbilar i pipeline

Audi gör som konkurrenterna och ökar satsningarna på eldrivet, om än i maklig takt; 3 nya elbilsmodeller ska lanseras fram till år 2020.
Audi under har under de tre gångna åren utbildat mer än 6000 av sina anställda i arbete med högvoltsteknik, för att deras produktionsanläggningar ska stå väl rustade för produktions- och utvecklingsarbetet med elbilar. Detta och mycket annat avslöjade Audis vd Rupert Stadler på en presskonferens under onsdagen i förra veckan.

Audi har också det ledande ansvaret för utvecklingen av självkörande bilar inom Volkswagen-koncernen och bildade nyligen ett dotterbolag för detta ändamål – Autonomous Intelligent Driving GMBH i München.

2016 var ett problemtyngt år för Audi, med bland annat dieselskandalen och problem med krockkuddar från japanska företaget Takata, vilken tvingade företaget göra avsättningar på 1,8 miljarder Euro. Audis rörelseresultat för 2016 stannade på 3,1 miljarder Euro, efter extraordinära avsättningar.

Vinstmarginalen för 2016 blev 5,1 procent, och räknar man bort de extraordinära avsättningarna (dieselskandalen och problemen med krockkuddar) hade Audis vinstmarginal blivit 8,1 procent.

SKRIVEN AV
Pierre Kjellin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.