Batteridriven skönhet

Batteridriven skönhet

Är det en ny eller gammal bil? Sanningen är att det är en ny och en gammal bil. Jaguars kanske mest klassiska bil genom tiderna, E-Type, kommer lanseras på nytt fast nu med elmotor – de igenkännliga linjerna men med en helt modern drivlina för den moderna eran. Projektet påbörjades för ett år sedan, som en begränsad upplaga. När informationen nådde allmänheten blev Jaguar däremot nedringda, och nu har beslutet tagits att ta bilen i produktion.

eltype

I sanningens namn handlar det snarare om att man tar den anpassade drivlinan i produktion, då karossen är renoverade originalbilar. Den sexcylindriga motorn har ersatts av en elmotor på 40 kWh. Här har experterna på Jaguar varit noga med detaljerna. Elmotorn kommer ha samma dimensioner som sin fossila motsvarighet, även när det gäller vikt. Prestandan är snarlik också – den elektriserade bilen kommer nå 100 kilometer i timmen på under sju sekunder.

eltype3

Den renoverade bilen kommer se närmast identisk ut. Det enda som skiljer är glödlamporna som ersatts av energieffektiva LED-lampor och några mindre detaljer. Räckvidden sägs vara på upp till 270 kilometer. Är du sugen så finns det två sätt att gå tillväga: antingen har du en E-Type i garaget och vill få den konverterad av Jaguar, eller så beställer du en som Jaguar redan hunnit klart med! Läs mer på www.jaguarlandrover.com

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER