Bilmetro bygger nytt i Gävle

Bilmetro bygger nytt i Gävle

Bilmetro – återförsäljare av VW-koncernens personbilar samt Kia och Honda i Gävle – växer med ny toppmodern Audi-anläggning i vår. Den ska byggas helt enligt Audis nya koncept.

Efter att ha letat mark i Gävle i över ett år har familjeägda koncernen Bilmetro hittat en ledig tomt i Hemlingby köpcentrum vid stadens södra infart vid E4. Här kommer man med start i vår att bygga en helt ny fullserviceanläggning för Audi, med både bilförsäljning och verkstad samt reservdelar och däcksverkstad. Bilmetros nya toppmoderna anläggning blir cirka 3500 kvadratmeter stor och byggs helt enligt Audis nya koncept, vilket innebär att den till utseende och utformning som alla Audi-återförsäljare i hela världen på sikt kommer att ha.

Bilmetros flytt av sin Audi-anläggning är efterlängtad av medarbetarna då man sedan ett tag är trångbodda i sin nuvarande anläggning på Bondegatan nära Gävle  centrum. Bygget av den nya anläggningen är en investering på 70–80 miljoner kronor och innebär även att Bilmetro kommer behöva anställa ytterligare i ett tiotal personer.

SKRIVEN AV
Pierre Kjellin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER