Bilproffs läggs ner – Fordonsproffs fyller i tomrummet

Bilproffs läggs ner – Fordonsproffs fyller i tomrummet

Bilproffs läggs ner meddelar Sveriges Fordonsverkstäders Riksförbund (SFVF). Verksamhetens huvudfokus har varit utbildning och rekrytering till motorbranschen. Detta har gjorts bland annat genom att arbeta fram riktlinjer för utbildning och skolor, anordna yrkesprov och delta i yrkestävlingar både nationellt och internationellt. I dess plats kommer nu, ”Fordonsproffs – din partner i branschen”, ett samarbete mellan Verkstadsföretagarna och SFVF.

– Jag var med och införde Bilproffs under 1990-talet, säger Benny Wallin, numera utbildningsansvarig hos Verkstadsföretagarna och tidigare anställd hos Bilproffs. Vi vet att varumärket har varit framgångsrikt när det gäller att attrahera ungdomar. I Bilproffs namn har det under åren genomförts många framgångsrika aktiviteter.

Under åren har det anordnats inspirerande aktiviteter i form av premieresor till VM-tävlingar, plats som gästmekaniker i racingteam och chansen att få bygga bil på Classic Car Week.

Vad kommer ”Fordonsproffs – din partner i branschen” medföra?

– Vi kommer att lägga vårt fokus på rekryterings- och kvalitetsaktiviteter, säger Bo Ericsson, ordförande och vd för SFVF. Vi satsar brett på aktiviteter där medlemsföretagens personalbehov och skolsamverkan sätts i främsta rummet [SFVF representerar över 2 200 seriösa medlemsföretag]. Vi håller just nu på att avsluta projektet ”Utveckling av APL” som vi hoppas leder till en bestående samverkan. Vi har sett till att skolor får låna moderna bilar att använda i utbildningen av sina elever och vi kommer att utbilda lärare och avgångselever i juridik för fordonsverkstäder. Agendan är stor inför framtiden och vi tror starkt på det nya varumärket “Fordonsproffs – din partner i branschen”.

 

 

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.