Fler skriver på för skärpta miljömål

Almedalsmanifestet får fler undertecknare. Manifestet är en plan för att främja elfordon och laddinfrastruktur med syfte att ta nå de uppsatta miljömålen. Man vill alltså ha två miljoner elbilar till 2030. Några av ingredienserna för att nå målen är att införa ett kraftigt bonus/förlustsystem vid köp av personbilar, samt anpassa fordonsskatten och regler kring förmånsvärde i tjänstebilsbeskattningen – så att det lönar sig att gå över till elfordon. Man vill även införa en rätt för boende i flerbostadshus att få en laddplats. En annan punkt är att man vill införa etappmål för nybilsförsäljningen för 2020 och 2030.

Senast i raden av undertecknare är Engineering Force Sweden. Ett företag som sysslar med att utveckla system inom fordonsbranschen, skapa lösningar och ta fram kurser i övergripande professionell utbildning.

– Elfordon är den självklara vägen att nå fossilfria transporter och dagens elbilar täcker mer än väl våra anställdas pendlingsbehov till och från uppdrag. Våra ingenjörer får dessutom nyttiga erfarenheter av att äga och köra elbil vilket ger unik insikt som de har nytta av i våra kunders utvecklingsprojekt, säger Sören Svensson, personalchef på Engineering Force Sweden. För mer information läs vidare på www.svenskenergi.se

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER