Ford och Volkswagen väljer att jobba ihop

Ford och Volkswagen väljer att jobba ihop

En ny allians är ett faktum. Volkswagen och Ford ingår ett samarbete för att kunna erbjuda högre service samt för att få en ökad konkurrenskraft på marknaden. En stor del av samarbetet kommer innebära en storsatsning när det gäller transportbilar i mellanklassen och pickuper för den globala marknaden, från och med 2022. Man räknar med att den gemensamma fronten ska ge förbättrade årliga resultat före skatt redan 2023.

Marknaden för transportbilar och pickuper i mellanklassen förväntas växa under de kommande fem åren – med samarbetet kommer företagen kunna dela utvecklingskostnader bland annat genom tillverkningskapacitet, konkurrenskraft och leveranser. Ford planerar att producera pickuper för båda företagen med planerad marknadsintroduktion 2022. Utöver det kommer Ford även utveckla större transportbilar åt både VW och Ford för den europeiska marknaden, och VW tittar på att ta fram en ”city van”.

Företagen tittar också på möjligheten för gemensam utveckling av elbilar, självkörande fordon och mobilitetstjänster. Mer information om företagen finns på www.volkswagenag.com och https://corporate.ford.com

På bilden syns Fords VD Jim Hackett till vänter och Volkswagen-koncernens VD Herbert Diess.

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.