Grattis Sverige!

Grattis Sverige!

Yrkes-VM har precis avslutats, en internationell tävling med syfte att höja kvaliteten på yrkesutbildningarna som finns. Tävlingarna hölls i Abu Dhabi med 1 300 ungdomar från 60 länder som tävlade i över 50 yrkesgrenar. I konkurrensen gjorde vi bra ifrån oss och fick framskjutna placeringar i fordonslackering, personbilsteknik och bilskadeteknik. Vi säger grattis till Olle Karlsson, som fick med sig en Medallion of Excellence för höga poäng, samt Jonathan Rydberg och Elias Karlsson för sina fina prestationer i de omnämnda klasserna!

– Det har varit fantastiskt kul att ha fått vara med om världsmästerskapen. Vi var väldigt spända av förväntan inför tävlingarna. Nu har vi gjort vårt bästa och vi är naturligtvis jätteglada över resultaten, säger Olle, Jonathan och Elias.

– Vi hoppas att fler ungdomar nu får upp ögonen för branschens utbildningar. Motorbranschen har mycket goda jobbmöjligheter. Nationellt efterfrågas 5800 personer inom motorbranschen de närmaste tre åren enligt undersökningen ”Tempen på motorbranschen”, säger Caj Luoma, chef för utbildning och kompetensförsörjning på Transportföretagen. Läs mer på www.bilproffs.se

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.