If erbjuder snabbare utbetalningar i försäkringsärenden

If erbjuder snabbare utbetalningar i försäkringsärenden

Försäkringsbolaget If är på hugget i rådande pandemitider. De meddelar att de inför 2–3 dagars betalning på inkommande e-fakturor, för att hjälpa skadeverkstäders likviditet. I normalfallet ligger fakturahanteringen på 30 dagar. Den kortare betalningstiden gäller alltså för e-fakturor. Även manuella fakturor jobbar man för att betala ut så fort det bara går, dock kan If inte garantera en lika snabb utbetalning som för de elektroniska fakturorna.  

– Då e-fakturorna redan idag är automatiserade kan vi ställa om så att de betalas direkt, säger Annika Berglund, chef eftermarknad motor, If. Initiativet att betala på två dagar ser vi kan stötta verkstäderna, samtidigt som det kan bidra till att skadereparationerna fortsatt kan genomföras.

– Vi är beroende av att det finns kvalificerade verkstäder för att vi ska kunna hjälpa våra kunder med deras försäkringsärenden, fortsätter Annika. För oss är det viktigt att hjälpa till där vi kan.

Detta börjar gälla från och med nu och sträcker sig fram till sista maj. Lösningen gäller inte retroaktivt. Läs mer på www.if.se

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.