Jon Wakefield tar över som vd för Volvo Car Sverige

Jon Wakefield tar över som vd för Volvo Car Sverige

Den 1 juni i år tillträder engelsmannen Jon Wakefield som ny vd för Volvo Car Sverige. Han tar över efter Kristian Elvefors, som i praktiken byter jobb med Wakefield. Engelsmannen kommer närmast från sin tjänst som vd för Volvo Car UK, positionen som Elvefors i sin tur tar över.

Jon Wakefield har en lång bakgrund inom bilindustrin, från bland annat Porsche, Bentley, Mercedes-Benz, Daimler Chrysler och Fiat Group. En av meriterna är att han med team nådde rekordet om två procent marknadsandel för Volvo i Storbritannien.

– Jag ser med spänning fram emot att få arbeta på Volvo Car Sverige, att få anta utmaningen att leda en av Volvo Cars viktiga hemmamarknader, säger Jon Wakefield.

Kristian Elvefors lämnar Volvo Car Sverige efter fyra år som vd med fina siffror i ryggen. 2017 slogs det absoluta försäljningsrekordet, med 75 506 registrerade Volvobilar. Fortsatt kommer han att, förutom sin nya position som vd för Volvo Car UK, sitta i ledningsgruppen för Volvo Cars Europaorganistation EMEA tillsammans med Jon Wakefield.

– Jag har haft fantastiska år på Volvo Car Sverige, på något annat sätt kan jag inte sammanfatta det. Men nu känner jag mig redo att gå vidare och ser fram emot min nya roll som vd på Volvo Car UK och att fortsätta Englands resa framåt, säger Kristian Elvefors.

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.