Ladda batteriet på start stopp-bilen!

Start stopp-funktion i många nya bilar kräver ett nästan fulladdat bilbatteri. Svenska CTek har tagit fram en liten laddare anpassad för just den typ av batterier som finns i bilar med start stopp-funktion.

Start stopp-tekniken som har blivit vanlig på personbilar förbrukar mycket el och kräver därför en annan sorts batterier än de konventionella våta blybatterierna. Ett vanligt bilbatteri skulle snabbt ta slut och bli oanvändbara på en bil med start stopp-funktion. Därför har alla bilar med start stopp-funktion en annan typ av batterier med bättre förmåga att hålla laddning och tåla urladdning.

Batteriet i en bil med start stopp-funktion kräver dock regelbunden laddning – helst flera gånger varje månad – för att klara av påfrestningen från start stopp-funktionen. Därför har svenska företaget CTek tagit fram en liten och lättanvänd laddare till den typ av batterier som sitter i bilar med start stopp-funktion.

Batteriladdaren är särskilt konstruerad för att ladda upp och underhålla cellerna i batterier som används i fordon med start-/stoppteknik, så kallade AGM- eller CFG-batterier.  Start stop-laddaren säkerställer att batterierna laddas till maximal kapacitet för att ge högsta prestanda varje gång fordonet startas och förlänger livslängden på dessa högpresterande och dyra batterier.

CTeks laddare MXS10 har 10 amperes laddningsström och är anpassad för yrkesanvändaren. Den finns hos bland annat Mekonomen, Meca och Autoexperten. Pris i butik hos Autoexperten är för närvarande 1995 kr. Det finns även en variant för vardagsanvändaren – MXS 5.0, med 5 amperes laddningsström och priset på den är 899 kronor hos Mekonomen.

FAKTA CTEK MXS10:
Laddspänning: 12V

Laddström: 10A

Batterikapacitet: 300 Ah

SKRIVEN AV
Pierre Kjellin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER