Lystring alla som går ut fordonsprogrammet 2018!

Lystring alla som går ut fordonsprogrammet 2018!

För att uppmärksamma kommande personbilsmekaniker har Mercedes-Benz inrättat ett nytt stipendium. Tolv utvalda avgångselever blir tilldelade stipendiet som har fått namnet Techstar, där en åtta dagar lång teknikerutbildning på huvudkontoret i Stuttgart ingår – ett kreativt sätt att locka fler till att söka till fordonsprogrammet där det idag råder stor brist på kompetenta fordonstekniker.

– Behovet av fordonstekniker är enormt. TechStar är ett sätt för oss att visa hur viktiga de nya unga teknikerna är för oss och för hela branschen, säger Helgi Gestson, eftermarknadsdirektör, Mercedes-Benz Sverige.

Tolv stipendiater väljs ut baserat på betyg och en videopresentation. De utvalda får sedan ta del av en nio dagar lång resa till Mercedes-Benz huvudkontor i Stuttgart – med alla kostnader betalda. Teknikerutbildningen sker med svenska lärare, och ger behörighet att genomföra service på Mercedes-Benz personbilar hos märkets auktoriserade serviceverkstäder.

För att ytterligare cementera utbildningen och utmärkelsen får alla stipendiater en unik trofé, tillverkad för hand i Sverige samt en goodiebag med TechStar 2018-prylar. Sista ansökningsdag är den 15 april. Läs mer på www.mercedes-benz.se/techstar

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.