Mercedes-Benz trappar nu upp sitt lyckade stipendieprogram för avgångselever

Mercedes-Benz trappar nu upp sitt lyckade stipendieprogram för avgångselever

Under 2018 delade Mercedes-Benz ut stipendier till gymnasiestudenter som gått ut fordonsprogrammet, ett program som nu utökas. Från 2019 delas stipendier ut i tre olika kategorier: personbilar, transportbilar och lastbilar. I varje kategori får tolv avgångselever möjligheten att åka till huvudkvarteret i Stuttgart och utbildas i den första nivån som certifierad Mercedes-Benz-tekniker.

Stipendiet heter TechStar och har som syfte att höja yrkets status. Under det första året fick tio elever chansen att åka iväg till Stuttgart. Jennie Wikström (bilden) var en av dem:

– Mitt bilintresse började tidigt. Jag tyckte de var snygga och lät najs. Det är inte ett intresse jag fått från familjen, utan från mina killkompisar. Nu är det jag som får fixa familjens bilar, säger Jennie och tillägger om TechStar:

– Det var så många intryck, så mycket vi fick uppleva och se. Det var otroligt mäktigt att komma in i Mercedes-Benz-fabriken. Vi fick se framtiden!

Den drygt fyra kilo tunga TechStar-trofén.

Totalt får 36 elever åka iväg och ta del av utbildningen. Vill man ansöka till TechStar gäller det att svara på ett antal frågor, svar som sedan bedöms tillsammans med sina betyg från höstterminen 2018. Ansökan till TechStar 2019 öppnar den 1 februari. Läs mer påhttps://techstar.kampanj.mercedes-benz.se

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.