Paradigmskifte till mötes

Paradigmskifte till mötes

Teknikskiftet mot eldrivna bilar tar fart. För att ytterligare skjutsa på omställningen har Mälardalens högskola tillsammans med Alfred Nobel Science Park och MITC AB beviljats nästan 16 miljoner kronor. Tillsammans ska de leda projektet med det passande namnet ”TransMission”. Syftet med projektet som sträcker sig över tre år är att bena ut de utmaningar som branschen står inför. Bland annat kommer man ta upp frågor inom automation, digitalisering och eldrivning.

– Projektet kommer att bidra till nya forsknings- och utvecklingsprojekt med möjliga kompetensförsörjningsinsatser. På sikt kommer det leda till en långsiktig strukturförändring inom fordonsindustrin och kommer bidra till att befästa Mälardalens position som en världsledande fordonsregion, berättar Anna Bird, Projektledare för TransMission.

Finansieringen av projektet görs till hälften av EU:s regionala fond med resterande från Lindesbergs kommun, Region Örebro, Regionförbundet Sörmland, Tillväxtverket, Eskilstuna kommun och Automation Region. Läs mer på www.mdh.se

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.