Säkrare mutterdragning med mindre kräm

”Dra loss med övernaturliga krafter, men dra åt med silkesvantarna”. Om Fantomen har ett gammalt djungel-ordspråk för däckverkstäder – så lyder det nog just så.

Och för den som varken är utrustad med silkesvantar eller extraordinära muskelkrafter, så kan Chicago Pneumatics bistå med hjälp i form av nya tryckluftsdrivna mutterdragaren CP7748TL. Den drar åt hjulmuttern med ett vridmoment på max 90 Nm och lossar den med max 1250 Nm, vilket garanterar att du inte drar åt hjulmuttern med för högt moment så att den skadas, och gör det samtidigt enkelt att lossa hjulet vid exempelvis en punktering eller när muttrarna dragits år för hårt eller rostat fast.

Ändrar dragriktning gör man enkelt med ett tumgrepp på omkopplaren som är placerad på mutterdragarens baksida. Den nya mutterdragarens handtag med ett termoplastiskt gummi ger operatören ett både ergonomiskt och stadigt grepp.

CP7748TL från Chicago Pneumatics passar som handen i handsken vid hjulbyten på personbilar, lätta lastbilar och SUV:ar. Priset är inte känt i skrivande stund.

SKRIVEN AV
Pierre Kjellin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER