”Stoppa bilverkstadsdöden”

”Stoppa bilverkstadsdöden”

Vi måste stoppa utvecklingen mot allt fler nedlagda bilverkstäder på landsbygden och det bör ske genom att tillgången till fordonsdta blir fri. Det menar branschorganisationerna SFVF och SBF.

I snitt två bilverkstäder per vecka lägger ned sin verksamhet utanför storstadsområdena och antalet bilverkstäder blir allt färre på landsbygden – från cirk 5200 år 2005 till 3600 bilverkstäder i hela landet förra året. Nu vädjar Sveriges Fordons erkstäders Förening (SFVF) och Sveriges Bildelsgrossisters Förening (SBF) till landets politiker att underlätta för de mindre bilverkstäderna på landsbygden, så att de inte väljer att lägga ned.

Ett viktigt verktyg för att behålla bilverkstädernas närvaro på landsbygden är en konkurrensneutral plattform för fordonsdata som är tillgänglig för alla bilverkstäder, anser SFVF och SBF.

”För att boende på landsbygden ska få behålla sin närservice inom bilservice även i framtiden krävs att verkstäderna ges möjlighet att tillgå aktuell teknisk information från fordonstillverkarna”, skriver SFVF:s chef Bo Ericsson och SBF:s ordförande Christer Liljenberg i en debattartikel i Expressen.

SKRIVEN AV
Pierre Kjellin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER