Sula om gammel-Porschen

Snart dags ställa in sommarbilen från Ferdinand Porsche i garaget? Behöver den kanske nya däck till sommaren? Pirelli har hjälpt Porsche att ta fram en ny serie däck som har egenskaper och design som passar de tyska sportvagnarna av äldre årsmodell.

Porsche-ägare tar väl hand om sina bilar. Runt 70 procent av alla Porschar som hittills tillverkats i världen är fortfarande i fullt farbart skick. Men hur kärleksfull Porsche-ägarens omsorg än är – så kan dock han eller hon inte förlänga livet på bilens däck nämnvärt. Efter några år – om än mestadels i ett varmt garage – så behöver även boxerdrivna bestar nya däck.

Till alla Porsche-ägares glädje talienska Pirelli har tillsammans med den tyska sportbilstillverkaren Porsche tagit fram en serie däck till de gamla Porsche-modellerna 356 B och C, Boxster (986), 911 (G-Modell, 964, 993 und 996), 914 samt till modellerna 924, 928, 944 och 968.

Pirellis nya Porsche-däck är inte bara framtagna för att ha köregenskaper som passar de gamla Porsche-modellerna – de ska även vara utseendemässigt identiska med originaldäcken som satt på när bilarna en gång såldes som nya. Förbered Porsche-veteranen för nästa sommar redan nu!

Läs mer på Porsche.com

SKRIVEN AV
Pierre Kjellin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.