Tappa inte de dyra dropparna när du tappar

Luttrade har kanske erfarit konsekvenserna av att tappa oljan ur fatet med en pump som inte är avsedd för giftiga vätskor: tätningar som släpper, sönderfrätta slangar med mera.

Att kunna tappa oljor eller lösningsmedel med en säker och fungerande pump avsedd för ändamålet borde vara varje bilmekanikers rättighet. Och på Denios AB i Jönköping är man redo att tillgodose dessa rättigheter på varje verkstad. Bland annat med hjälp av Denios nya fatpump avsedd för frätande syra.

DENIOS kemikaliepump är tillverkad av polypropen och har tätningar av viton, vilken utlovar stor motståndskraft mot frätande ämnen. Pumpen är lämpad för olika syror och kemikalier förvarade i små 20 litersdunkar eller upp till 200 liter stora fat. Pumpens kapacitet vid vattenbaserade lösningar är cirka 20 l/min. Mängden kan regleras med en spak på utloppet och anpassas till små och exakta mängder eller mer kontinuerlig avtappning av större mängder. Som tillbehör finns slang med tappningspistol. Priset var i skrivande stund inte känt. Läs mer på www.denios.se

Pumparna i Denims sortiment kommer från kända tillverkare som bland annat Lutz och Bürkle.

SKRIVEN AV
Pierre Kjellin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER