Tysken som står pall för lite damm

De pyttigaste pyttesmå av dammpartiklar kan få de största och hårdaste verktyg på fall. Nej, det handlar inte om en ny och osannolik David mot Goliat-historia som hittats i någon ny tidigare okänd pergament-skrift.

Det alla verkstadsmekaniker vet är att de minsta dammpartiklarna är lika aggresiva som de är små när det gäller att ställa till med problem för verktyg och maskiner. Ty det mikroskopiska dammet har en osviklig förmåga att leta sig i de minsta skrymslen och vrår, vilket kan försämra eller i värsta fall förstöra mekanismen och funktionaliteten på vektygen eller maskinerna i verkstaden. Om man inte städar övernaturligt ofta och noga. Eller håller sig med verktyg som exempelvis spärrskaftet ”Dust Proof” från Würth.

Som namnet antyder är spärrskaftet IP 5X-klassat, vilket innebär att spärrskaftet håller stånd omt fina dammpartiklar utan att mekanism eller funktionalitet äventyras. Dust Proof har ett 72-tandat spärrhuvud och finns i storlekarna 1/4”, 3/8” och 1/2”. Och eftersom spärrskaftet under 2015 belönades med den internationella design-utmärkelsen ”Red dot award” så tål det även att förvaras i det glasdörrförsedda finskåpet därhemma.

SKRIVEN AV
Pierre Kjellin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER NYHETER

VISA FLER