VW-pickis får fler hästar i stallet

AmarokV6

MOTOR: Volkswagen Amarok biffar till sig under huven. I höst lanseras pickupen i en version med VW-koncernens treliters V6-diesel.

De som varit sugen på en pickup med något större än en dieselfyra under huven har de senaste åren varit hänvisade till Fords pickup Ranger med den 3,2 liter stora raka dieselfemman under huven.

Tycker du trots allt att Ford Rangers 200 hästar och 470 newtonmeter är i klenaste laget för en pickup – så sträcker VW nu ut en hand genom att erbjuda Amarok med koncernens 3 liter stora V6-diesel. Amarok V6 lanseras på Europamarknaden i höst, och kommer troligtvis även till Sverige i slutet av året.

Volkswagens pickup Amarok V6 kommer erbjudas i tre olika effektalternativ – med 224, 204 och 163 hästkrafter, där starkaste alternativet ger ett vridmoment på 550 newtonmeter.Enligt säljare vi pratat med på VW-återförsäljaren Møller Bil i Uppsala så kommer de fyrcylindriga dieslarna i Amarok helt ersättas av dieselsexorna, då endast sexorna fonns med den nya ad blue-reningen som klarar EU:s Euro6-krav. Starkaste motorn i Amarok idag är den 2-liters dubbelturbodieselfyran på 180 hästar och 400 newtonmeter.

På den tyska marknaden kommer den finnas med både sexväxlad manuell låda och med den åttastegade automatlådan. En hel del kromdetaljer och annorlunda design på grillen i fronten ska skilja ut Amarok V6 från sina beskedligare syskon.

SKRIVEN AV
Pierre Kjellin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.