Att tvätta hjul ska vara kul!

Att tvätta hjul kan vara en tidskrävande och fysiskt tung uppgift, men det behöver inte vara det. Med rätt maskin kan du optimera din verksamhet och minska på den fysiska arbetsbördan. Flera olika typer av hjultvättmaskiner finns, som tvättar med allt från kemikalier, till granulat och högtryck.
Att tvätta hjul ska vara kul!

För dig som inte pysslar med hjultvätt men är sugen på att erbjuda det på din verkstad, gäller kommunens riktlinjer för hantering av spillvatten. Det är samma riktlinjer som för verksamheter som erbjuder eller helt och hållet sysslar med biltvätt. För att veta exakt vilka riktlinjer som gäller för dig görs det enklast genom att kontakta den kommun där du tänker bedriva din verksamhet. Varför är det viktigt att hålla hjulen rena? Förutom det estetiska, samt att både fälg och däck mår bra av att bli rena från beläggningar och smuts, så har det en inverkan på hjulen när de balanseras.

Vad finns det för olika typer av maskiner? Det vanligaste är tvättmaskiner som tvättar ett hjul i taget, som matas in manuellt av användaren allt eftersom. Vatten under högt tryck hjälper till att ”blåsa” rent och tillsammans med olika tvättkem, både basiska och sura, blir de som nya – redo för montering eller förvaring. Att tvätta med kem är dock inte alltid att föredra då det sliter hårt på fälgens yta. Andra maskiner använder plastgranulat i kombination med högtryck för att ”slå bort” smutsen.

Läs hela reportaget här.

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER REPORTAGE

VISA FLER