Bilbyggarens egen mancave

DMV fick en guidning av byggherren Johan Eriksson i hans två lyxutrustade man caves.
Bilbyggarens egen mancave

Johan Eriksson i Mora är sedan länge känd för att bygga riktiga vinnarbilar, som till och med stulit showen på Sema Show i Las Vegas. Men det är i verkstaden som hans arbete börjar. Uttrycket ”äpplet faller aldrig långt från trädet” har sällan känts mer rätt. För, sådana bilar, sådana fordonsverkstäder.

För att förstå nivån på Johan Eriksson garage i Mora måste du förstå hur han bygger sina bilar. Och hans bilar är något som uppmärksammats ända bort till USA, där självaste Jay Leno samt landets främsta bilbyggare i det närmaste står i givakt när Johan besöker Amerika. Med eller utan sina bilar.

Ska vi beskriva hans senaste bilprojekt, en helt specialbyggd Dodge Charger döpt med tilläggsnamnet RTR så sker det enklast genom att summera antalet priser.

Över 75 stycken, och det bara under 2018. Hur många vinster bilen vunnit under de tre år sedan den stod klar minns Johan inte längre. Och då har han ytterligare en lika grymt ombyggd Charger, samt en tredje Charger som mer eller mindre är i originalskick.

– Jag gillar mina Chargers, skrattar Johan. Det ska vara -68 eller -69 års modell bara.

SKRIVEN AV
Fredrik Lund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

FLER REPORTAGE

VISA FLER