BSR – Experter på trimning.

Ljusa, genomtänkta och välkomnande lokaler. Det är vad som väntar den som besöker BSR i Växjö.
BSR – Experter på trimning.

Mycket hinner hända på nära 30 års tid. Fråga Stefan Olsson, vd för det internationella trimningsföretaget BSR. Han, liksom företagets huvudsäte, är kvar i Växjö. Inte på samma plats som 1989, då BSR tog sina första steg. På den tiden löddes kretskort till styrsystem. När affärerna tog fart på ett lokalt plan flyttades verksamheten 1996 till ett pannrum, längst ned i ett garage, som i sin tur låg längst bort på en grusväg med Växjö flygplats och dåvarande Postterminalen som närmaste grannar.

På den tiden var trimning av bilar en ren fysisk process.

– Samtidigt var det enklare i den bemärkelse att biltillverkarna behöll sina motorer och styrsystem över längre period, säger Stefan Olsson. Ta Volvos Motronic-system som exempel. Det hängde med bra länge.

På den tiden var det endast ett fåtal som kände till verksamheten.

 – På något vis fick miljöchefen för Växjö kommun kännedom om detta, berättar Stefan. Han hörde av sig till oss och ville ha sin Volvo 940 etanolkonverterad. Kunde vi möjligen lösa det? Så klart att vi kunde!

Etanolkonverteringen blev både lokal- och riksnyhet. Nationellt sändes inslaget på bästa sändningstid, långt innan femtioelva tv-kanaler och internet gjort intåg i hemmen. Inslaget sågs av en miljonpublik – vips så var det lilla företaget i Växjö i hetluften.

Läs hela reportaget här.

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

FLER REPORTAGE

VISA FLER