Från finans till glans: möt Larry Kosilla – en av rekondvärldens största YouTube-profiler

Från finans till glans: möt Larry Kosilla – en av rekondvärldens största YouTube-profiler

Han är en av rekondvärldens största YouTube-profiler, med miljontals visningar av klipp där han rengör bilar med sådan precision att man undrar om det ens är nödvändigt. Lawrence Kosilla, ofta kallad Larry, driver AMMO NYC och har pratat med DMV om livet som YouTube-profil, vad som krävs för att driva en lönsam firma och om sin respekt för koffein.

För att göra en lång historia kort, var Larry i det närmaste besatt av att rengöra saker redan som barn. Han berättar att det finns fotografier på honom tvättandes cyklar redan innan skolåldern. 

– Varför jag gjorde det har jag ingen aning om! Men jag dras till att rengöra saker, och jag råkade tycka om bilar också. Min mor måste ha tyckt att hon hade en underlig grabb som inte ville annat än att rengöra allting!

TVÄTTAT SEDAN BARNSBEN

Detta berättar han samtidigt som han pekar på ett fotografi där han tvättar en leksakslastbil som sexåring. Onekligen hade han ett öga för detta, men medger att det ”nog finns ett tvångsbeteende inblandat”. 

– Det positiva är att det inte handlar om droger här, utan i stället om att tvätta bilar, tillägger Larry med ett skratt. Jag ser det även som terapeutiskt. När jag hamnar i ”zonen” börjar jag tänka på nya produkter, hur jag kan bli bättre, eller något i bakhuvudet som har stressat mig. 


En av rekondvärldens största profiler. Larry Kosilla driver AMMO NYC och rengör bilar med sådan precision att man undrar om det är nödvändigt. 

Ett rent intresse initialt, men arbetslivet började inom ett helt annat område: finans. Larry har en ekonomexamen från University of Virginia. Detta ledde till en framgångsrik start på Wall Street, på New York Mercantile Exchange. Statusen och förmånerna till trots var det inget han ville jobba med på sikt. 

– Jag vände ryggen åt en välbetald och prestigefylld tjänst för att börja tvätta bilar åt en man som tillhandahöll bilar till filmbranschen, förklarar Larry. 

Arbetssysslorna bestod av att tvätta bilar och köra ut dem till de olika inspelningsplatserna, samt att ansvara för bilarna och se till att de inte tog skada under inspelningarna. Efter en period i filmbranschen hade han sparat ihop tillräckligt med pengar för att bygga sin egen tvätthall. 

– Det är den underliga resan dit jag är i dag!

MILJONTALS VISNINGAR

Viljan att visa hur arbetet som rekondare går till ledde till att han började spela in videor, som han laddade upp på YouTube. Det här var 2011–2012, och då var han i princip ensam om det. I dag har en del av hans videor miljontals visningar. 

– Det växte successivt eftersom allt var autentiskt. I början växte det nog lite snabbare än vad jag trodde. I dag är det däremot en helt annan atmosfär på YouTube, allt bygger på algoritmer och inte längre på kvaliteten på sitt content, utan snarare hur mycket content man lägger upp. YouTube är en knepig plats nuförtiden. 


Larry Kosilla är en stor YouTube-profil och har videor med miljontals visningar. Men arbetet med YouTube-kanalen är något som upptar mycket av hans tid – mer än själva rekondarbetet.

Att dela arbetslivet med YouTube och familjeliv är den ”heta potatisen” just nu, som han själv beskriver det. I dag kräver YouTube mer än 90 procent av hans tid. 

– Om inte mer, det är en fullständig mardröm, säger Larry och skrattar. Jag hade inte gjort om det om jag hade startat i dag. Jag menar inget illa om YouTube, för det har varit fantastiskt, men det kräver mer tid än själva rekondarbetet och att driva AMMO. I dag hade jag fokuserat på att göra mer jobb. Nu är YouTube överbefolkat.


Idén till namnet AMMO kläcktes när en kund till Larry förundrades över alla verktyg som behövs i rekondyrket. ”Titta på all ammo du har”, hade kunden sagt.

För att hålla sig så neutral som möjligt tittar han själv inte på YouTubers – en policy han tog till sig av tidigt i YouTube-karriären. Dels för att inte influeras av någon annan, men även för att slippa anklagas för att ha ”snott andra YouTubers content”. 

– När jag tittar till YouTube är det för att se min statistik och sköta kanalen. Men nu får jag hjälp med det. Själv tittar jag på helt andra saker. Jag är hockeyspelare och kollar på alla repriser och sammandrag från hockeymatcherna!


En Porsche får ett skönt skumtäcke inför en helrekond. 

Koenigsegg har lyckats få till en lack på sina bilar som överträffar många av konkurrenterna. 

Förutom all teknisk utveckling i branschen – som vi berör strax – menar Larry att det finns flera viktiga faktorer i att driva en lönsam rekondfirma. Han förlitar sig även mycket på sin bakgrund inom finans. Den har gett honom en ”edge”, och är en ”enorm del av pusslet”. 

– Rekond är enkelt, att vara lönsam är utmaningen. Fokus bör ligga på lönsamhet kontra hur mycket man kan polera och hur snabbt. Det som händer är att man tänker, ”Jag måste bli bäst och kunna polera allt”, men det innebär inte lönsamhet. Vi kallar det ”rekonddilemmat”, eller ”rekondsyndromet”. Det finns ett ego i att ”jobba hårt”. Men kunden bryr sig inte om det. Kunden vill att bilen blir ren. Hur uppnår man detta så lönsamt och smidigt som möjligt? 

“KALLAR DET SPECIALISTFOKUS”

Nyckeln ligger i hur man fokuserar tiden man lägger på uppgiften, hur man inkorporerar tips och tricks man samlar på sig, samtidigt som man lägger lika mycket ”passion och kärlek” på att vara lönsam. Att koncentrera sitt utbud gentemot kunden är också en faktor. 

– Vi kallar det specialistfokus, förklarar Larry. Vissa firmor erbjuder 7 000 olika rekondpaket. Kapa detta till tre. Försöker man göra alla nöjda blir ingen nöjd, som man säger.

“Min största mardröm är att ha någon i verkstaden som jag inte vill utföra arbetet åt”

– Larry Kosilla väljer sina kunder med omsorg.

I tillägg handlar det om att se över sina kunder, att filtrera redan från början. Just kundhanteringen är det som är svårast, anser Larry. 

– Jag överdriver inte nu, men jag nekar kunder förmodligen 98–99 procent av tiden. Jag har fem eller sex klienter, och alla har hundratals bilar. När det gäller hela branschen är kunden min största mardröm. Bilen tänker jag inte på, för jag kommer alltid kunna lösa det, men kunden måste gå igenom mitt filtersystem med hur de beter sig, hur de behandlar mig som leverantör, och om de är villiga att spendera pengarna. Min största mardröm är att ha någon i verkstaden som jag inte vill utföra arbetet åt. 

I särskilt enstaka fall kan han boka in en kund som ”har en skön stil”. Han medger emellertid att vissa kunder blir arga när han nekar. 

– Det är svårt att säga att du ”kommer vara en mardrömskund, jag vill inte ha dig i verkstaden”. I stället får jag berätta som det är, att jag inte har kapacitet. Jag försöker inte vara svår, men man känner av det. Och jag har bara två händer.

VÄLJER BALANSERADE VERKTYG

Maskinerna är mer skonsamma, kompetensen som behövs är lägre, och risken att bränna igenom lacken likaså. Att kompetensen som behövs är lägre beror på att tekniken har utvecklats, vilket dels har lett till den uppsjö av YouTubers som pysslar med rekond.

Men det finns en uppsida här: att arbetsskadorna minskar – både på bil och utförare. Larry väljer sina verktyg baserat på dess vibrationsvärde. Han medger att han har testat vibrationshandskar, men att de är lite för tjocka och att känslan försvinner. 

– Man får välja verktyg som är perfekt balanserade – och det gör man inte för att hävda sig, utan för att man vill kunna utföra sitt jobb! Folk kör Ferrari eller Koenigsegg, eller hur? De kör fina bilar tack vare precisionen i hur de är byggda. Och detsamma gäller verktyg, annars sliter man ut kroppen. Det här är något många missar. Men det blir allt viktigare, annars kommer man inte kunna utföra sitt arbete i längden. 


Lackförsegling, eller coatings, har förändrat branschen, anser Larry på AMMO NYC. ”Det ska ju vara ’permanent’, vilket jag egentligen inte håller med om. Men det är ett fungerande försäljningsknep.”

Detta leder oss raskt in på ämnet arbetsskador inom branschen. Jobbet som rekondare är fysiskt krävande. De mest utsatta områdena är knän, rygg och handleder, men även nacke och handleder får sig en rejäl omgång. Heter man Larry Kosilla och har miljontals visningar på YouTube, kan man kosta på sig en personlig tränare som hjälper till fem dagar i veckan.

– Ironin är att det här är en av frågorna i min utbildning som jag sätter ihop, tillägger han. Det handlar inte om att bli stor och stark, det blir man till viss grad, men det här kan ses som att vara redo för ”sin stora match”. Tränaren går igenom vissa specifika områden så att jag ens kommer ur sängen på morgonen! 

FRAMTIDEN ÄR BATTERIDRIVEN

Som rubriken lyder är batteridrift det som väntar branschen. Att det blir ”mainstream inom ett par år” är något som Larry är säker på, även om batteritiden är lite för kort i dag. 

– Med det sagt är det inte svårt att byta batteri, så det är nästan irrelevant, avrundar Larry. De är rätt häftiga och sladden är skön att slippa. Jag har 5 000 sladdar här och blir helt galen. Och det tar inte mer än några sekunder att byta batteri och man behöver ändå pausa.

SKRIVEN AV
John Sempill
Musiker, trummis, racingnörd, skribent och lite annat.